VALMENNUS JOHTORYHMILLE JA HALLITUKSILLE

Tekoälyllä kilpailuetua

Strateginen tekoälyvalmennus Johtoryhmille ja Hallituksille

Yleiskuvaus

Ainutlaatuinen johtoryhmille ja hallituksille suunnattu strateginen tekoälyvalmennus tarjoaa syvällisen ja konkreettisen ymmärryksen tekoälyn mahdollisuuksista ja riskeistä liiketoiminnan kehittämisessä.

Tavoitteena on lisätä johtoryhmän ja hallitusten jäsenten strategista kyvykkyyttä ja varmistaa, että organisaatio hyödyntää tekoälyä tehokkaasti saavuttaakseen kestävää kilpailuetua.

Valmennuksessa keskitytään liiketoiminnan strategiseen kehittämiseen tekoälyn avulla, tarjoten näkemyksiä ja työkaluja, joiden avulla tekoäly voidaan integroida osaksi yrityksen strategiaa.

Hyödyt

1. Johtoryhmä ja hallitus ymmärtävät tekoälyn liiketoimintapotentiaalin ja riskit.

2. Valmennuksessa jokainen pääsee itse harjoittelemaan tekoälytyökalujen käyttöä ja saa kyvyn hyödyntää niitä omassa työssään.

3. Organisaation johto saa uusia, konkreettisia ja moderneja johtamismalleja tekoälyn strategiseen käyttöön.

4. Valmennus auttaa selkeyttämään, mitä tehdä seuraavaksi ja mitä tekoälyn onnistunut integrointi liiketoimintaan edellyttää.

Kohderyhmä

Valmennus on suunnattu hallitusten jäsenille, johtoryhmälle ja liiketoimintapäättäjille, jotka ovat vastuussa organisaation strategisista päätöksistä ja haluavat syventää ymmärrystään tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista.

Valmennus auttaa johtoryhmiä ja hallituksia ymmärtämään tekoälyn strategista merkitystä ja sisältää yritysesimerkkejä niin maailmalta kuin meiltä Suomesta.

Jokaisella osallistujalla on myös mahdollisuus kahdenkeskiseen ja henkilökohtaiseen sparrailuun, jolloin voidaan syventyä organisaation tai liiketoiminta-alueen erityisiin haasteisiin ja löytää yksilöllisiä ratkaisuja tekoälyn hyödyntämiseksi.

Toteutusmalli ja hinnoittelu

Valmennuksen kesto on 1–3 tuntia per tilaisuus, ja tilaisuuksia on tyypillisesti 1–5 kappaletta. Jokainen valmennus sisältää “Tekoälyllä kilpailuetua” keynote-puheenvuoron ja se voidaan toteuttaa joko Teamsin kautta tai livenä organisaation tiloissa.

Muilta osin valmennus räätälöidään aina johdon tarpeiden ja odotusten mukaan, ottaen huomioon yrityksen toimiala, liiketoimintaympäristö sekä organisaation kypsyysaste tekoälyn käytössä.

Lyhyessä valmistelupalaverissa valitaan sisältömoduulit, jotka perustuvat “Tekoälyllä kilpailuetua” -kirjaan.

Valmennuksen hinta riippuu toteutusmallista ja osallistujien määrästä. Hinnoitteluun vaikuttavat myös valmennuksen räätälöintiaste ja mahdolliset lisäpalvelut, kuten henkilökohtaiset sparraukset tai jatkovalmennukset.

Sisältömoduulit 1/3

Sisältömoduulit perustuvat “Tekoälyllä kilpailuetua” -kirjaan ja kattavat mm. seuraavat teemat:

1. Digitaalisen tsunamin neljäs aalto: Miten tekoäly muuttaa liiketoimintaympäristöä vuoteen 2030 mennessä?

2. Hyperpersonoitu asiakaskokemus: Tekoälyn rooli asiakaskokemuksen mullistamisessa.

3. Vältä ilmeiset karikot: Miksi johdon oma osaaminen, mielikuvituksen puute ja matala ambitiotaso ovat ratkaisevia?

4. Hyödynnä dataa strategisesti: Tekoäly ja datan tehokas käyttö strategisena resurssina.

5. Tietosuoja, tietoturva ja EU AI Act: Lakisääntelyn ja tietosuojan merkitys tekoälyn käytössä.

Sisältömoduulit 2/3

Sisältömoduulit perustuvat “Tekoälyllä kilpailuetua” -kirjaan ja kattavat mm. seuraavat teemat:

6. Navigoi tekoälyn eettisissä kysymyksissä: Eettiset kysymykset ja tekoäly.

7. Budjetoinnissa uudet pelisäännöt: Miten huomioida tekoälyinvestoinnit strategisessa budjetoinnissa?

8. Integroi tekoäly liiketoimintastrategiaan: Tekoälyn osaksi liiketoimintastrategiaa.

9. Osaaminen: Mallit analysoida yrityksen osaamistarpeet.

10. Käyttötapausten tunnistaminen ja priorisointi: Kuinka valita tekoälyn sovelluskohteet?

Sisältömoduulit 3/3

Sisältömoduulit perustuvat “Tekoälyllä kilpailuetua” -kirjaan ja kattavat mm. seuraavat teemat:

11. AI-kypsyysmittaus: Mittaa organisaation tekoälykypsyyttä.

12. Tekoälytransformaation johtaminen: Johdon ja esihenkilöiden rooli.

13. Skaalaaminen ja organisaatiokulttuuri: Tekoälyn skaalaaminen koko organisaatioon.

14. Tekoälystrategian laatiminen: Tunnista AI-pikavoitot ja määritä pitkän aikavälin tavoitteet.

15. Johdon parhaat tekoälytyökalut käytännössä: ChatGPT Plus, Microsoft Copilot Valmentaja & Napkin.AI

Valmentajana Suomen johtava AI-strategisti

Timo Savolainen (DI, tietojohtaminen) on Suomen johtava AI-strategisti ja hän on rohkea liiketoiminnan sekä johtamisen uudistaja.

Timolla on lähes 20 vuoden kokemus digitaalisen transformaation johtamisesta. Hän on työskennellyt useilla eri toimialoilla, kuten energia-, työeläke-, sote- ja mediasektorilla sekä kaupan alalla että teollisuudessa ja suomalaisissa julkisissa organisaatioissa. 

Timo toimii monien johtajien, johtoryhmien ja hallitusten henkilökohtaisena AI-oppaana. Hän tekee tiivistä yhteistyötä huippuyritysten kanssa.

Valmentajan terveiset

”Hyperpersonoitu asiakaskokemus, tekoäly pomoina tai työkaverina, globaali sirusota ja humanoidirobottien esiinmarssi sekä seksi tekoälyn kanssa ja kuolleiden henkiin herättäminen AI:n avulla eivät ole enää science fictionia – ne ovat jo todellisuutta.”

Tekoälytransformaatiossa ja digitaalisen tsunamin neljännessä aallossa onnistuminen määrittelee, kuka menestyy ja kuka jää jälkeen, korostaa valmentaja ja tuoreen tekoälykirjan kirjoittanut Timo Savolainen.

Toimiiko organisaationne kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla ja optimaalisesti?

Ymmärtääkö jokainen johtoryhmän ja hallituksen jäsen miten tekoäly muuttaa oman liiketoiminnan pelisäännöt ja antaa kilpailuedun niille, jotka uskaltavat tarttua sen mahdollisuuksiin, Timo Savolainen kysyy.

Neljäs aaltoradio: uuden ajan ääni

Timo juontaa “Neljäs aaltoradio: uuden ajan ääni” -podcastia, joka yhdistää perinteisen puheradion ja modernin podcastin parhaat puolet. Sisältö on suunniteltu erityisesti hallitusammattilaisille ja yritysten johtoryhmille, jotka pyrkivät pysymään ajan hermolla ja hyödyntämään tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia strategisessa päätöksenteossa.

Jokaisessa jaksossa sukellamme syvälle tekoälyn nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin. Ohjelmassa käsitellään monipuolisesti tekoälyn vaikutusta liiketoimintaan, yksilöihin ja yhteiskuntaan.